Principals dubtes sobre la gespa artificial

A l’hora de comprar o instal·lar gespa artificial per a un jardí, pati, … pot ser que t’assaltin certs dubtes o preguntes. Per això en el post d’avui i per ajudar-te, des d’Espai Exterior volem respondre a alguns dels dubtes que ens plantegen els nostres clients.

PREGUNTES I DUBTES SOBRE GESPA ARTIFICIAL

A continuació enumerem i donem resposta a diverses de les preguntes més comuns que poden asaltarte a l’hora de triar i comprar gespa artificial. Si tens qualsevol altra consulta, no dubtis en contactar amb nosaltres perquè t’assessorem.

1. Es pot instal·lar la gespa artificial sobre qualsevol superfície?

Sí, podrà instal·lar-se en qualsevol superfície que hagi estat supervisada o preparada per un professional instal·lador de gespa artificial.

Espai Exterior sempre aconsella que una gespa de qualitat sigui instal·lada per professionals de sector. Tal i com comentem en el següent punt, la vida útil de la gespa supera els 15 anys i creiem que un període de vida tan llarg mereix ser muntada per experts i professionals.

2. Quant dura la gespa artificial?

La major part dels fabricants ofereixen una garantia de 8 anys, nosaltres fins i tot arribem a 10 anys de garantia però la seva vida útil és més gran. Aquesta garantia fa referència a el color i a el despreniment de la fibra.

La vida de la gespa en condicions d’ús i manteniment adequats han de superar els 15 anys.

3. Quin manteniment de gespa artificial és l’adequat?

El manteniment va directament relacionat amb l’ús que donem d’ella. Per la gespa artificial esportiva nosaltres aconsellem posar-nos sempre en mans de professionals.

Per la gespa artificial decorativa no és necessari un manteniment professional però si és cert que com tot, com millor ho tinguem cura, millor aspecte tindrà.
Depenent de la intensitat i la freqüència de l’trepitjat ens condicionarà la periodicitat en que hem de realitzar raspallats a les zones més transitades o “zones de pas”.

Així mateix, també és aconsellable netejar-la ja sigui amb aigua, pistoles de pressió, bufadores, rastell o fins i tot mitjançant aspiració.

4. És millor una gespa quantes més puntades tingui?

Definitivament No. Aquest argument va ser molt utilitzat pels fabricants xinesos, que es van donar compte que el client final, en el que principalment es fixava era en el nombre de puntades i com el seu producte tenia la sensació de “plàstic” a el tacte, van decidir utilitzar molt pocs fils a cada puntada i fils molt fins per aconseguir un producte més suau i molt dens.

Per a Espai Exterior una gespa artificial de qualitat, entre d’altres factors ha de tenir una perfecta combinació entre dtex, puntades, pes final del producte i sobretot qualitat en els seus proveïdors de matèries primeres. Sense oblidar per suposat un cosit i enfornat estable.

5. La gespa artificial crema?

Per ara aquesta problemàtica és la que més diferència la gespa artificial de la gespa natural, però en el nostre interés d’anar un pas per davant, només treballem i instal·lem gespes artificials que prestin atenció i estudiïn per millorar aquest factor diferenciador.

En la composició de la gespa artificial en l’actualitat, s’utilitzen diferents polímers com polietilens, polipropilè i poliamides. Cada un d’ells, té les seves pròpies característiques pel que fa a la calor, recuperació de la trepitjada i abrasió.

És cert, que alguns fabricants aposten per la poliamida, més econòmica i que absorbeix una mica menys la temperatura. Nosaltres en l’actualitat la descartem, entenem que pot ser valida com a argument de venda, però realment aquesta diferència de temperatura no s’aprecia i sí ens trobem davant d’un producte molt més abrasiu.

6. És vàlida la gespa artificial per a mascotes?

La gespa artificial està totalment indicada per a l’ús amb les nostres mascotes (gossos, gats, …), aquest dubte sorgeix en moltes ocasions perquè és molt difícil tenir una gespa natural de qualitat amb mascotes a casa i la gespa artificial és una solució, però … ens donarà problemes?

La resposta és no, tant els líquids orgànics com les deposicions de la seva mascota només debrán netejar per motius d’higiene amb aigua i, si escau amb sabons neutres, ja que els àcids que segreguen els animals no danyen les fibres de la gespa artificial.

La neteja de pèls tampoc és complicada es pot escombrar, bufar amb bufadors o en el cas que estiguem en època de canvi de pèl el més còmode és incorporar excés d’aigua a la gespa i passar un raspall.

7. La gespa artificial és resistent a el foc?

La resistència al foc, és segons normativa europea, una cosa que han de complir alguns materials i està relacionat amb la propagació de la flama i amb el fum. Els nostres models de gespa, passen aquestes anàlisis en laboratoris reconeguts, però volem a el marge d’això, posar especial atenció en les cremades per l’anomenat “efecte lupa”.

Aquest efecte lupa, fa que en determinades zones a causa de la reflexió de el sol a vidres, policarbonats o fins i tot en matalassos inflables fan que s’assoleixin temperatures superiors als 100 graus centígrads reduint els filaments de polietilè i polipropilè.

En aquestes zones no es pot posar gespa artificial.

8. Com podem diferenciar una gespa europea d’una xinesa?

El més evident és el “soroll” al tacte, el polietilè asiàtic fa un so mes “plàstic” al passar la mà per sobre.

Al backing també trobem evidències, solen utilitzar el mes bàsic tipus malla antiherba amb una capa de làtex. Quan utilitzen backing de més qualitat que absorbeixen més làtex solen quedar mostres molt rígides donada la baixa qualitat de la mateixa.

NOTA: el backing de la gespa artificial és la part on va teixida i inserida la fibra de la gespa artificial. És la base del producte i la una de les parts de major importància.

9. El drenatge de la gespa artificial és sinònim d’una gespa de gamma alta?

Definitivament No, el drenatge de la gespa artificial és la part menys tècnica de la producció i fabricació de gespa artificial. És només realitzar forats amb unes resistències incandescents.

Perquè un producte dreni bé depèn de l’professional que ha realitzat la preparació de el terreny, per això des d’Espai Exterior sempre aconsellem la instal·lació realitzada per professionals.

Finalment, aprofitem per informar-te que a Espai Exterior estem especialitzats en la venda i instal·lació de gespa artificial. Si estàs interessat en comprar o instal·lar gespa artificial, no deixis de consultar-nos o demanar-nos pressupost.

Així mateix, aprofitem per convidar-te a visitar la nostra pàgina web en la qual podràs veure alguns dels nostres projectes.

Espai Exterior | Especialistes en gespa artificial i tarima

Un cop rebuda la teva sol·licitud, des d’Espai Exterior contactarem amb tu per tal d’oferir-te el nostre pressupost detallat.

No deixis de visitar aquesta secció, on trobaràs més informació i tot tipus de projectes realitzats amb gespa artificial.

Espai Exterior